Barneveld – Woensdag 20 februari 2008 werden in Vianen de handtekeningen gezet onder een uniek samenwerkingscontract tussen Isover, De Klussenier en PontMeyer. De samenwerking start met de speciale Klussenier/Isover-specialistentraining waarna De Klussenier zich gecertificeerd ‘Isover isolatiespecialist’ mag noemen. Het is een kwaliteitslabel dat Isover samen met franchisegever Het KlusHuis Nederland B.V. in de markt zet. Deze ketensamenwerking vanuit de drie disciplines producent, installateur en leverancier zorgt ervoor dat de Nederlandse consument vanaf dit najaar kan terugvallen op expertise als het gaat om isolatie-adviezen.

Milieu wordt een steeds groter item in de samenleving. Niet alleen de veel besproken opwarming van de aarde is een aandachtspunt. Isoleren krijgt steeds meer aandacht en Saint-Gobain Isover Benelux B.V is één van de leidende merken in Nederland die via innovatie een belangrijke bijdrage levert via vooral praktische oplossingen.In 2007 werd hiervoor het Isover Vario System geïntroduceerd. De vochtregulerende werking van de klimaatfolie Isover Vario KM Duplex zorgt voor een optimale bescherming van bouwconstructies . En door de hoge isolatiewaarde van Isover comfortpanel is er beduidend minder warmteverlies. Zo zorgt het Isover Vario System voor een behaaglijke woonomgeving én het behoud van houten dakconstructies.

De samenwerking met De Klussenier is tot stand gekomen omdat beide partijen elkaar qua bedrijfsfilosofie uitstekend aanvullen. Als leidende merken in hun branche is gekozen voor een verregaande samenwerking. De 175 Klusseniers in Nederland worden uitgenodigd voor een training waarin de specialisten van Isover deze veelzijdige vakmannen gaan trainen op het gebied van geven van isolatieadviezen en vooral het in de praktijk uitvoeren van deze aanbevelingen. In eerste instantie zal de nadruk liggen op zolderisolatie omdat 60% van de warmte nog steeds via het dak verdwijnt en het de eerste, vaak meest rendabele, optie voor de consument is om effectiever aan energiebesparing te doen.

Na het volgen van de training zijn De Klusseniers gecertificeerd ‘Isover isolatiespecialist’. Het is een label dat Isover samen met De Klussenier in de markt zet. Klusseniers worden door Isover geëquipeerd om bij de consument thuis aan de hand van het ontwikkelde computerprogramma Renocal exact de effecten van de voorgestelde isolatieadviezen te berekenen. De consument krijgt tot twee achter de komma inzicht over besparing en terugverdientijd. Begin deze zomer worden de trainingen afgerond en dankzij het landelijk dekkend netwerk van De Klussenier zijn de adviezen dan voor elke consument beschikbaar.

De beide partners hebben vervolgens PontMeyer in het arrangement betrokken. Deze materialenleverancier is een van de hofleveranciers van De Klussenier en zal het Isover isolatieprogramma aan de ’Isover isolatiespecialist’ gaan leveren zodat de ketenbeheersing daarmee tot stand is gekomen.

Marketingmanager Johan Nijkamp van Isover is content met de samenwerking. ‘We trainen op deze manier isolatiespecialisten die vakkundig zijn en onze naam uitdragen. We kunnen direct beschikken over een netwerk dat landelijk dekkend is. Daarnaast hebben we afspraken gemaakt over vervolgtrainingen en begeleiding terwijl De Klussenier de ervaring uit de markt aan ons terugkoppelt. Het is voor ons een ideale win-win situatie.’

Joost van der Pol, directeur van Het KlusHuis Nederland B.V.: ‘Het is een volgende stap in een logische ontwikkeling die we hebben uitgestippeld. Via vakmanschap alsmede gerichte trainingen zorgen we ervoor dat De Klussenier in zijn verzorgingsgebied het kenniscentrum wordt als het gaat om Politiekeurmerk Veilig Wonen, Alabastine specialist voor bijvoorbeeld vochtproblemen en VELUX specialist daglichtsystemen. Door de samenwerking met Isover kunnen we de consument nog meer bieden wat onze marktpositie als veelzijdige vakman bevestigt en verstevigt.’

Voor meer informatie:

Het KlusHuis Nederland B.V.

Wilger van de Beek, marketingmanager

Veemweg 17 – 19

3771 MT Barneveld

Tel. 0342 84 97 97

www.klussenier.nl

wilgervandebeek@hetklushuis.nl

Saint-Gobain Isover Benelux B.V

Johan Nijkamp, marketingmanager

Stuartweg 1b

4130 EB Vianen

tel. 0347 358400

www.isover.nl

johan.nijkamp@saint-gobain.com